You are here: Home Uncategorised
Τα Νεα μας

Τα Νέα μας

zumba nea

Zumba® ένα αερόβιο ομαδικό πρόγραμμα, διασκεδαστικό και ευχάριστο που θα σας απογειώσει. Η Zumba® συνδυάζει τους κλασσικούς λάτιν ρυθμούς με εύκολες ασκήσεις που γίνονται σε πιο αργό ή γρήγορο ρυθμό ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται και στοιχεία  αεροβικής άσκησης, που βοηθούν και στην τόνωση και γράμμωση των μυών. Από την Δευτέρα 17/09/2012 ξεκινάνε τα τμήματα ZUMBA®FITNESS στο 14wins.

Δευτέρα και Τετάρτη 20.30-21.30

14 deigmat

Από την Δευτέρα 17/09/2012 ξεκινάνε τα τμήματα KICK BOXING-ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ και τα τμήματα TAE KWON DO
KICK BOXING-ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ: 19.30-20.30
TAE KWON DO: 19.00-20.00

Tην Τρίτη 18/09/2012 ξεκινάνε τα τμήματα PILATES και ώρα 19.00

14 deigmat

Καλωσήρθατε στο νέο web site του 14wins. Πλοηγηθείτε στις σελίδες μας, διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας, ακολουθήστε μας στο facebook και προπαντός μείνετε συντονισμένοι. Κάθε εβδομάδα ένα νέο άρθρο για την εκγύμναση διαφερετικών μυικών ομάδων και την ισοροπημένη διατροφή


Συνεργαζόμενες επιχειρ.
Parking Ποδηλάτων

Το γυμναστήριο μας διαθέτει κλειστό υπόγειο φυλασσόμενο χώρο όπου μπορείτε να αφήσετε το ποδήλατο σας για όση ώρα θα γυμνάζεστε.

Πιστοποιήσεις

To 14wins είναι πιστοποιημένο από τον Σ.Ι.Γ.Α. (Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής) από τον ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων) και από τον Ultimate Pilates of Greece. Λειτουργεί με νόμιμη άδεια από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού, περιφέρεια Αττικής.

Τιμοκατάλογος

Εγγραφή 25€

ΟΡΓΑΝΑ

Μηνιαία συνδρομή 45€

Δίμηνη 80€

Τρίμηνη 90€

Τετράμηνη 100€

ZUMBA 45€

SMALL GROUPS 45€ - Τρίμηνη 99

Health Calculator

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ:14wins Η ΟΠΟΙΑ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ KAΡΑΪΣΚΑΚΗ 28, ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΜΕ ΑΦΜ 043645000, ΔΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΕΛΑΒΕ Αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για τον μήνα Μάιο 2020.

Δελτίο καταγραφής αθλούμενου

Παρακαλούμε κατεβάστε και συμπληρώστε το «Δελτίο καταγραφής αθλούμενου». Είναι απαραίτητο για την ασφαλή επιστροφή σας στην αθλητική δραστηριότητα.

Με τον όρο ''αερόβια μηχανήματα'' χαρακτηρίζουμε τα μηχανήματα που μας εξασφαλίζουν αερόβιες προσαρμογές.aerovia organaΓια να συμβεί αυτό πρέπει η χρήση τους, να πληρεί τις εξής προϋποθέσεις: συνεχόμενη κίνηση-δραστηριότητα, για τουλάχιστον 18-20' (αερόβιο κατώφλι), μέτρια ένταση (65-85% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας*)

Με την αερόβια άσκηση βελτιώνουμε το καρδιαναπνευστικό σύστημα, το μυϊκό σύστημα, το εριστικό σύστημα (οστά) και κυρίως πετυχαίνουμε την καύση θερμίδων λίπους, με αποτέλεσμα την μείωση του λιπώδους ιστού και την βελτίωση της αισθητικής όψης του σώματος μέσω της βελτίωσης του μεταβολισμού. Παράλληλα με την έκκριση ενδορφινών στον εγκέφαλο, χαλαρώνουμε και νιώθουμε μία απίστευτη αίσθηση ευεξίας.

*Μ.Κ.Σ.=220- ηλικία

Με τα συμβατικά μηχανήματα ενδυνάμωσης και τα ελεύθερα βάρη, πετυχαίνουμε ανάλογα με το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε, την μυϊκή γράμμωση, την miiki endynamosiαύξηση της μυϊκής μάζας, την βελτίωση των αναλογιών του σώματος, την βελτίωση της οστικής μάζας (σημαντικό για τις γυναίκες), την βελτίωση της απόδοσής μας στο άθλημα με το οποίο ασχολούμαστε, την αποφυγή τραυματισμών (μυοσκελετικών και μυϊκών), την αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς, την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων τραυματισμού στην μέση, στον αυχένα, στα γόνατα καθώς και την σωστή στάση του σώματος (σκολίωση, λόρδωση, κύφωση).


Η εκγύμναση με συμβατικά μηχανήματα και ελέυθερα βάρη, είναι παρεξηγημένη και πολλές φορές αποφεύγεται από τις γυναίκες γιατί κανένας δεν μας έχει δείξει πως πρέπει να γίνεται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές μας και τις ανάγκες μας , όπως επίσης υπάρχουν και διάφοροι μύθοι γύρω από το αντικείμενο που δρουν ανασταλτικά.


Δώστε λοιπόν την ευκαιρία στον εαυτο σας και την χαρά σε εμάς να σας καθοδηγήσουμε , να σας λύσουμε όλες τις απορίες, να λύσουμε όλες τις απορίες , να διαλύσουμε όλους τους μύθους γύρω από αυτόν τον τρόπο εκγύμνασης , ίσως τον πιο βασικό και αποτελεσατικό, παρακολουθώντας σας ατομικά και εκπονώντας προγράμματα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις και ανάγκες σας.

 • aerobic, αερόβια άσκηση με συνοδεία μουσικής, ιδανικό για κάψιμο λίπους και βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος. Περιλαμβάνει και ενότητα ενδυνάμωσης και σύσφιξης κοιλιακών, γλουτών, μηρών, χεριών, στήθους, πλάτης.
 • Pilates, γυμναστική θεραπευτικού χαρακτήρα ήπιας μορφής , επινόηση του Joseph Pilates, που συνδύασε τις βασικές αρχές της yoga και άλλων παραδοσιακών μεθόδων άσκησης, προερχόμενες από την Ανατολή με μεταγενέστερες δυτικές μεθόδους άσκησης. Το pilates εστιάζει στην άσκηση μυαλού και σώματος και βασική τou αρχή είναι ο έλεγχος και η σταθερότητα του κέντρου του σώματος, δηλαδή την κοιλιακή χώρα. Ο έλεγχος ξεκινά βαθιά από τους εσωτερικούς μύες που εφάπτονται με την σπονδυλική στήλη. Ο Οίκος της δύναμης ή αλλιώς power house κατά τον J. H. Pilates είναι το κέντρο του ανθρώπινου σώματος από το οποίο εξαρτάται η ισορροπία του. Όλες οι κινήσεις που κάνουμε στη ζωή μας και η ενέργειά μας έχουν σαν αφετηρία τη δύναμη που προέρχεται από το κέντρο μας. Δυναμώνοντας λοιπόν το κέντρο του σώματος, καταφέρνουμε, το σώμα να κινείται αρμονικά με εξοικονόμηση ενέργειας και σωστή στήριξη και στάση.
 • Δυναμικά μισάωρα. 30' κίνησης και εναλλαγής ασκήσεων για όλο το  σώμα χωρίς διάλειμμα. Για γρήγορα αποτελέσματα και οικονομία πολύτιμου χρόνου.
 • Κυκλικό πρόγραμμα, ευχάριστες εναλλαγές ασκήσεων, εκγύμναση ολοκληρωτική, αποτελεσματική, σύντομη.
 • Kick boxing, εκμάθηση της τεχνικής και των μυστικών της γνωστής πολεμικής τέχνης, ιδανικό και για γυναίκες λόγω των πολλών τεχνικών αυτοάμυνας.
 • Tae kwon do, για παιδιά από 3+ ετών, ολυμπιακό άθλημα, εκτός από το αθλητικό κομμάτι, προάγει την πειθαρχία, την αυτοπεποίθηση, την κοινωνικοποίηση.
 • Box-aerobic, αερόβια άσκηση εκγύμναση, βασισμένη σε βασικές κινήσεις πολεμικών τεχνών και ασκήσεις για όλο το σώμα.
 • Zumba®.

saunaΈχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η χρήση της SAUNA βοηθάει στο χάσιμο βάρους και λίπους κάτι το οποίο είναι και σωστό και λάθος. Στην πραγματικότητα η χρήση της sauna βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, καθώς , η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται μέσα στον χώρο, τονώνει τη κυκλοφορία του αίματος, διαστέλλει τους πόρους του δέρματος και ο οργανισμός με αυτόν τον τρόπο αποβάλλει τοξίνες μέσω της εφίδρωσης.

Αυτό βέβαια μεταφράζεται σε βάρος, το οποίο όμως αντικαθίσταται μέσω των υγρών που θα καταναλώσουμε στη συνέχεια.solarium2

Συμπερασματικά, το όφελος της χρήσης της sauna έγκειται στην αποτοξίνωση, του οργανισμού που με τη σειρά της, και σε συνδυασμό με ενδεδειγμενο πρόγραμμα εκγύμνασης , οδηγεί σε βάθος χρόνου στην απώλεια βάρους και λίπους.  SOLARIUM  είναι μιά συσκευή με λάμπες,οι οποίες εκπέμπουν ακτινοβολία παρόμοια με αυτή που δεχόμαστε κατά την έκθεσή στον ήλιο.Διαθέτει τεχνολογία που φιλτράρει την ακτινοβολία UV,με αποτέλεσμα το σώμα μας να δέχεται μόνο την UVB πυροδοτώντας έτσι τα μελανοκύταρα να παράγουν περισσότερη μελανίνη η οποία είναι γνωστή ως χρώμα στην ηλιοθεραπεία.Μπλοκάρει δε την UVA,η οποία κανονικά θα διαλυόταν στο δεύτερο μεγάλο στρώμα του δέρματος,επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

1.Η έκθεση στην ακτινοβολία UV βοηθά στην παραγωγή βιταμίνης D.

2.Bοηθά στη καταπολέμηση της ακμής.

3.Τονώνει τη κυκλοφορία του αίματος.

4.Οικονομία σε χρόνο.

5.Ελεγχόμενο σε χρόνο,άρα πιό ασφαλές από την έκθεση στον ήλιο.

6.Φιλτράρει την ακτινοβολία UV.

 

 

plate

Η εκγύμναση με πλατφόρμα δονήσεων έφερε επανάσταση στον κλάδο της ευεξίας, της ομορφιάς και της αντιγήρανσης.
Τη βασική αρχή της εκπαίδευσης με τη χρήση κραδασμώντην οφείλουμε στην ρωσική αστροναυτική. Εφαρμόστηκε για την συντήρηση των μυών των κοσμοναυτών. 

Χάρη σε μία πλάκα δονήσεων, ταλαντώσεις, οι οποίες μεταδίδονται στο σώμα και το μυϊκό σύστημα προκαλούν αντανακλαστικό τέντωμα των μυών. Το αποτέλεσμα είναι η βέλτιστη δυνατή αιμάτωση. Οι τένοντες διαστέλλονται και ακόμη οι μύες που βρίσκονται βαθύτερα όπως το μυϊκό σύστημα του εδάφους της πυέλου, της σπονδυλικής στήλης καθώς και αυτό του προσώπου δυναμώνουν μέσω της αντανακλαστικής ενεργοποίησης.

Το ανθρώπινο σώμα έχει φυσικά αντανακλαστικά, όπως το αντανακλαστικό της κόρης του ματιού, το αντανακλαστικό της αφής και το αντανακλαστικό κάμψης. Το αντανακλαστικό κάμψης είναι εκείνο που παρατηρείται όταν ένας γιατρός χτυπάει το γόνατό μας με ένα σφυρί, που ενεργοποιεί το αντανακλαστικό που τεντώνει το πόδι μας. Η Πλατφόρμα δονήσεων δημιουργεί ένα ειδικό διαρκές αντανακλαστικό κάμψης που αποκαλείται Τονική Δονητική αντίδραση σε όλους τους μύες που συμμετέχουν. 

Η ειδική πλατφόρμα δονήσεων τεντώνει τους μύες, ενεργωποιώντας την Τονική Δονητική Αντίδραση. Λόγω του ότι η Πλατφόρμα πάλλεται 30 ως 50 φορές το δευτερόλεπτο, αυτές οι ακούσιες μυϊκές συσπάσεις συμβαίνουν με την ίδια ταχύτητα.
Οι μύες σας θα συσπώνται και θα χαλαρώνουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα. 

Επίσης, η ποσότητα μυϊκών ινών σε κάθε μύα που συμμετέχει, υπερβαίνει την ποσότητα μυϊκών ινών που χρησιμοποιούνται στην κανονική άσκηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην κανονική άσκηση χρησιμοποιούν το πολύ 40% των μυϊκών ινών ανά μύα. Οι παλμοί της Πλατφόρμας ενεργοποιούν
95%-97% των μυϊκών ινών. Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορούν να ενεργοποιηθούν οι βαθύτεροι στηρικτικοί και σταθεροποιητικοί μύες, όπως οι μύες των σπονδύλων και της λεκάνης, οι οποίοι φυσιολογικά γυμνάζονται δύσκολα. 

Με 10-12 μόνο λεπτά τη φορά, 2 με 3 φορές την εβδομάδα, αρκεί για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ο μεταβολισμός αυξάνεται οδηγώντας σε βελτιωμένη διαδικασία καύσης λίπους και σε αυξημένο βασικό μεταβολισμό, επομένως και σε μείωση των στοιβάδων του λιπώση ιστού. 

Η μείωση της κυτταρίτιδας σε συνδυασμό με την αναδόμηση του συνδετικού ιστού βελτιώνει σημαντικά την εικόνα του δέρματος. Ασκείται ακόμη και το μυϊκό σύστημα του προσώπου ενώ παράλληλα αποθηκεύονται ίνες κολλαγόνου. 

Κατά την άσκηση τροφοδοτείται ο μυς με αίμα έως 50 φορές το δευτερόλεπτο, το οποίο φτάνει μέχρι και στα μικρότερα αγγεία. Με τον τρόπο αυτό μεταφέρονται ταχύτερα οι θρεπτικές ουσίες ενώ απομακρύνονται οι επιβλαβείς. Το αποτέλεσμα είναι η ταχύτερη ανάπλαση.
Η ταυτόχρονη διέγερση των αισθητήρων σε ολόκληρο το σώμα βελτιώνει τον μεσομύιο και ενδομυϊκό συντονισμό.
Με τη βελτίωση του μυϊκού συστήματος ενεργοποιούνται εντονότερα και γίνονται αποτελεσματικότερα όλα τα συστήματα που προμηθεύουν τον οργανισμό με θρεπτικές ουσίες και μαζί με αυτά και η καρδιά.

H αεροβική άσκηση βοηθά στην παραγωγή περισσότερου έργου με λιγότερη κούραση.
Αντιστρατεύεται αποτελεσματικά τους παράγοντες της βιολογικής φθοράς.
Καταπολεμά την υποκινητικότητα (οστεοπόρωση, μυϊκή ατροφία, παχυσαρκία, καρδιαγγειακ νοσήματα, προβλήματα στο αναπνευστικό και κυκλοφορικό.)

aerobic2Καταπολεμά το άγχος και το στρες.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η τακτική άσκηση είναι ένας τρόπος ζωής, άσχετα από την ηλικία τόμου. Το κακό είναι ότι πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν την άσκηση, προτού το σώμα τους περάσει στο, στάδιο της βελτίωσης, χάνοντας έτσι την εμπειρία της σωματικής βελτίωσης και ενός υγιεινού, τρόπου ζωής, με το να σταματούν και να ξαναρχίζουν το πρόγραμμα. Πρέπει να μείνουν οί σ' αυτό, παρά να τα δίνουν όλα στην αρχή και μετά να αποκαρδιώνονται.

Καθένας από μας έχει διαφορετικές ανάγκες για άσκηση οι οποίες εξαρτώνται από: τα φυσικά όρια, από την ηλικία, από την κλίση του στην άσκηση, από τυχόν προβλήματα υγείας, από τον
ελεύθερο χρόνο που διαθέτει.

Γι΄ αυτόν το λόγο είναι αδύνατο να καθορίσει κανείς ένα πρόγραμμα για όλους. Έτσι έxoυv δη¬μιoυργηθεί τα διάφορα είδη αεροβικής άσκησης με σκοπό να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα, ώστε να μpoρεί ο καθένας να ασκηθεί.

H αεροβική άσκηση (aerobic) θεωρούνταν στην αρχή κατ' εξοχήν γυνακεία υπόθεση, λόγω του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ασχολήθηκαν πολλές γυναίκες. Με το τέλος όμως της δεκαετίας του '70, η αεροβική άσκηση (διεθνώς aerobic) ξεπέρασε τον αρχικό αναπτυξιακό της χαρακτήρα και καθιερώθηκε πλέον στο λεξιλόγιό μας, παρουσιάζοντας μεγάλη εξάπλωση και στο αρσενικό φύλλο.aerobic1

Είδη της αεροβικής άσκησης
Η αεροβική άσκηση διακρίνεται σε είδη ανάλογα με το λειτουργικό της προορισμό. Έτσι έχουμε:
1 Εφηρμοσμένη (για προετοιμασία των αθλητών) θεραπευτική (για άτομα με καρδιοπάθεια νευρώσεις, κακώσεις του στελετικού συστήματος
2. Aναζωoγoνητκή (για όλες τις ηλικίες)
3. Χορευτική (για όλες τις ηλικίες)
4. Ψυχορυθμιστική (κυρίως για μεγάλες τις ηλικίες)
5. Με παιχνίδια (κυρίως για παιδιά)

Πρόκειται για μια μορφή προπόνησης που βαπτίστηκε με το όνομα αυτού που την καθιέρωσε. του JOSEPH HUBERTUS ΡΙLATES. Eivαι ένα σύστημα, ένα σύνολο pilates1ασκήσεων σε ειδικά μrιχανήματα με ελατήρια σαν αντίσταση αλλά και στο έδαφος σε στρώμα, χωρίς ή με τη χρήση εξοπλισμού όπως μικρή μπάλα, μεγάλη μπάλα, magic circle, foamroller, bands και βαράκια.


Που ωφελεί η μέθοδος Pilates

• Δουλεύει τον πυρήνα από μέσα τιρος τα έξω.
• Αποσυμπιέζει τη σπονδυλική στήλη. 
• Μακραίνει τους μύες του σώματος. 
• Βελτιώνει την αναπνοή. 
• Ενδυναμώνει τους μύες της κοιλιακής χώρας και του πάνω μέρους της πλάτης. 
• Βελτιώνει τrι σωματική στάση. 
• Μαθαίνει το σώμα να σκέφτεται για τον εαυτό του. 
• Αυξάνει τη κινητικότητα όλου του σώματος. 
• Βελτιώνει τον έλεγχο αλλά και την πνευματική εστίαση. 
• Βελτιώνει το συντονισμό, το συγχρονισμό των κινήσεων αλλά και την ισορροπία. 
• Βοηθά κάθε αθλητική δραστηριότητα. 
• Βελτιώνει την καθημερινή ζωή. 
• Βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Οι Οχτώ Αρχές του Pilates

 1. Συγκέντρωση: Μια κίνηση ξεκινάει από τους εγκεφαλικούς φλοιούς του μυαλού και όχι από το μυώνα(σύνδεσμος μυών του σώματος)
 2. Αναπνοή: Η μέθοδος Pilates δίνει έμφαση στη πλήρη αναπνοή για να διατηρεί τη καλή κυκλοφορία του αίματος. Η οξυγόνωση του αίματος κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι πολύ ζωτική για ενέργεια. Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.pilates2
 3. Κέντρο: Το ανθρώπινο σώμα έχει ένα φυσικό κέντρο από το οποίο ξεκινούν όλες οι κινήσεις. Στο Pilates το σημείο αυτό λέγεται κέντρο δύναμης / POWERHOUSE που απαρτίζεται από τους έσω και έξω λοξούς κοιλιακούς, τον εγκάρσιο κοιλιακό. το τετράγωνο οσφυϊκό, το διάφραγμα. το λαγονοψόιτη, τους εκτείνοντες της ΣΣ και τους μύες του πυελικού εδάφους. Οι μύες αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη στήριξη της ΣΣ, τα εσωτερικά όργανα και τη στάση.
 4. Έλεγχος: 'Ολες οι φυσικές κινήσεις ελέγχονται από το μυαλό. Κίνηση χωρίς έλεγχο μπορεί να οδηγήσει σε πρoβλήματα ή τραυματισμό.
 5. Ακρίβεια: Απαιτεί σκέψη και πνευματικό FΕΕDΒΑCΚ (κατανόηση της σωστής κίνησης). Απαιτεί σωστή τοποθέτηση του σώματος πριν τη προσπάθεια της άσκησης αλλά και ρύθμιση της ταχύτητας με την οποία θα εκτελεστεί σε σχέση με άλλα μέρη του σώματος και αναπνοή.
 6. Απαλές κινήσεις: Το Pilates προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων μ' ένα ελεγχόμενο, συνεχή και απαλό τρόπο.
 7. Απομόνωση:Ελέγχουμε τη κάθε μύική ομάδα δίνοντας έμφαση στην απομόνωσή της ώστε να αναπτυχθεί καλύτερα. Αυτό συνεπάγεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη σκρίβεια κατά την εκτέλεση μιας κίνησης.
 8. Ρουτίνα: Βελτιώνει τη πνευματική, φυσική / σωματική κατάσταση κάθε ανθρώπου. Όσο πιο πολύ κάνεις, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις! Ο Pίlates έλεγε ότι σε 10 μαθήματα θα αισθανθείτε τις αλλαγές. σε 20 θα δείτε τις αλλαγές στο σώμα σας και σε 40 θα έχετε πετύχει ένα καινούργιο σώμα!!

Το Τάε Κβον Ντο (ή Ταεκβοντό) είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι από τις πιο διαδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 έγινε επίσημο Ολυμπιακό αγώνισμα.taekwodo1
Στα Κορεάτικα Τάε σημαίνει "κλωτσάω και καταστρέφω με το πόδι", Κβον σημαίνει "χτυπάω με τη γροθιά" και Ντο σημαίνει "τέχνη". Σε ελεύθερη μετάφραση, Τάε Κβον Ντο σημαίνει "Η τέχνη της κλωτσιάς και της γροθιάς".

Βασική αρχή του Τάε Κβον Ντο είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν το άτομο να αποδώσει σωματικά, γι' αυτό και καλλιεργούνται συνεχώς στην προπόνηση από αυτούς που ασκούν το άθλημα.
Αν και το Τάε Κβον Ντο διδάσκει και τη χρήση των χεριών στη μάχη, τόσο ως μέσου άμυνας όσο και ως μέσου επίθεσης, εν τούτοις είναι μια πολεμική τέχνη που βασίζεται στις κλωτσιές και γι' αυτό είναι από τις ιδανικές πολεμικές τέχνες για όσους έχουν ευλυγισία και όχι δύναμη.

Οι αρχές του Τάε Κβον Ντο, όπως τις κατέγραψε ο ιδρυτής του αθλήματος Στρατηγός CHOI HONG HI μέσα στην Εγκυκλοπαίδεια του Τάε Κβον Ντο που ο ίδιος έγραψε, είναι οι εξής:

 • Ευγένεια (Ye Ui)
 • Ακεραιότητα (Yom Chi)
 • Επιμονή (In Nae)
 • Αυτοέλεγχος (Guk Gi)
 • Ακατάβλητο Πνεύμα (Baekjul Boolgool)

Η επιτυχία ή αποτυχία της εκπαίδευσης στο Taekwon-Do εξαρτάται κυρίως από το πώς κανείς τηρεί και εφαρμόζει τις αρχές του Taekwon-Do, οι οποίες θα πρέπει να λειτουργούν ως καθοδηγητές για όλους τους σοβαρούς μαθητές της τέχνης αυτής.

 

Ευγένεια (Ye Ui)

Μπορεί να ειπωθεί πως η ευγένεια αποτελεί άγραφο κανόνα που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι δάσκαλοι της φιλοσοφίας σαν μέσο για τη φώτιση των ανθρώπινων όντων, διατηρώντας ταυτόχρονα την κοινωνία αρμονική.

 

Ακεραιότητα (Yom Chi)

Στο Taekwon-Do ο ορισμός για τη λέξη ακεραιότητα είναι χαλαρότερος από αυτόν που συνήθως συναντά κανείς στα λεξικά. Πρέπει κανείς να μπορεί να καθορίσει το σωστό και το λάθος και να έχει τη συνείδηση, αν κάνει λάθος, να αισθανθεί ενοχή.

 

Επιμονή (In Nae)

Σίγουρα, το πιθανότερο είναι πως η ευτυχία και η ευημερία θα έρθουν στον υπομονετικό άνθρωπο. Για να επιτύχουμε κάτι, είτε πρόκειται για ανώτερο πτυχίο είτε για την τελειοποίηση μιας τεχνικής, πρέπει να βάλουμε το στόχο μας και ύστερα να επιμένουμε συνεχώς.

 

Αυτοέλεγχος (Guk Gi)

Αυτή η αρχή είναι εξαιρετικά σημαντική , ως προς το πώς συμπεριφέρεται κανείς είτε στον ελεύθερο φιλικό αγώνα είτε στις προσωπικές του υποθέσεις. Η απώλεια του αυτοελέγχου σε φιλικό αγώνα μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική τόσο για το μαθητή όσο και για τον αντίπαλο. Σύμφωνα με το Λάο-Τζου «ο όρος δυνατότερος αφορά περισσότερο αυτόν που νικά τον εαυτό του και λιγότερο κάποιον άλλον».

 

Ακατάβλητο Πνεύμα (Baekjul Boolgool)

Ο σοβαρός μαθητής του Taekwon-Do συμπεριφέρεται σε όλες τις περιστάσεις με ταπεινότητα και ειλικρίνεια. Όταν συναντά την αδικία, αντιμετωπίζει τους φιλοπόλεμους χωρίς καθόλου φόβο ή δισταγμό, με ακατάβλητο πνεύμα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος ή πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός τους.

 

Είδη

Τα δύο κυριότερα είδη Taekwondo είναι αυτό Διεθνούς Ομοσπονδίας ITF που αντιπροσωπεύει την παραδοσιακή πλευρά της μαχητικής τέχνης και αυτό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WTF που θεωρείται ως η αθλητική και πιο προοδευτική μορφή του με τους Ολυμπιακούς αγώνες ως πρωταρχικό στόχο και κορυφαία συμμετοχή. Στην Ελλάδα περισσότερο διαδεδομένο είναι το WTF.

 

Ζώνες

Στο Ταε Κβον Ντο, όπως και σε άλλες πολεμικές τέχνες, χρησιμοποιείται ένα ιεραρχικό σύστημα ζωνών, το οποίο προσδιορίζει το επίπεδο τεχνικής και εμπειρίας του αθλητή.
Συνολικά υπάρχουν 10 βαθμοί, οι οποίοι στα κορεάτικα ονομάζονται Gups. Ο χαμηλότερος βαθμός είναι ο 10ος, ο οποίος αντιστοιχεί στη λευκή ζώνη και ο μεγαλύτερος είναι ο 1ος, ο οποίος αντιστοιχεί στη μαύρη. Πιο συγκεκριμένα η αντιστοίχιση βαθμών με το χρώμα της ζώνης γίνεται ως εξής:

 • 10th Gup (Λευκή Ζώνη): Συμβολίζει την αγνότητα καθώς ο αρχάριος μαθητής δεν έχει προηγούμενη γνώση του Taekwon-Do.
 • 9th Gup (Μισή κίτρινη Ζώνη)
 • 8th Gup (Κίτρινη Ζώνη): Συμβολίζει τη γη από την οποία φυτρώνει ο βλαστός του φυτού και στο οποίο στάδιο θεμελιώνονται οι αρχές του Taekwon-Do.
 • 7th Gup (Μισή πράσινη Zώνη)
 • 6th Gup (Πράσινη Zώνη): Συμβολίζει την ανάπτυξη του φυτού όπως και στο Taekwon-Do εδώ ξεκινά η ανάπτυξη της ικανότητας του μαθητή.
 • 5th Gup (Μισή μπλε Zώνη)
 • 4th Gup (Μπλε Zώνη): Συμβολίζει τον ουρανό προς τον οποίο μεγαλώνοντας το φυτό μετατρέπεται σε δέντρο όπως η εξάσκηση Taekwon-Do αναπτύσσεται.
 • 3rd Gup (Μισή κόκκινη Zώνη)
 • 2nd Gup (Κόκκινη Zώνη): Συμβολίζει κίνδυνο και εφιστώντας την προσοχή του μαθητή να έχει αυτοσυγκράτηση και να προειδοποιεί τον αντίπαλο του.
 • 1st Gup (Μισή Μαύρη Zώνη)
 • 1st Dan (Μαύρη Zώνη): Το αντίθετο του λευκού, και άρα ο συμβολισμός της ωριμότητας και της προχωρημένης γνώσης του Τάε Κβον Ντο. Συμβολίζει επίσης την τόλμη και το θάρρος αυτού που τη φοράει.

Η νέα ζώνη αποκτάται μετά από εξετάσεις στις οποίες ο αθλητής εφαρμόζει κυρίως τεχνικές ενάντια σε φανταστικούς αντιπάλους (τουλ), παρόντως του δασκάλου και άλλων κριτών. Όσο ο αθλητής έχει κάτω από μαύρη ζώνη, βρίσκεται στον βαθμό των κουπ. Στην λευκή ζώνη έχει 10 κουπ. Κάθε φορά που αλλάζει ζώνη, τα κουπ του μειώνονται κατά 1 ώσπου να αποκτήσει ένα κουπ στην μισή μαύρη ζώνη. Μόλις πάρει τη μαύρη ζώνη αποκτάει ένα νταν. Στη συνέχεια, μπορεί να συνεχίσει να δίνει εξετάσεις στην εθνική ομοσπονδία Τάε Κβο Ντο της χώρας του για να αποκτήσει περισσότερα νταν. Ο μέγιστος αριθμός νταν είναι 9.

 

Αγωνιστικό Τάε Κβον Ντο

Το Τάε Κβον Ντο χαρακτηρίζεται απο θεαματικά λακτίσματα ψηλά και χαμηλά (μέχρι το ύψος της ζώνης, στο στομάχι και όχι χαμηλότερα). Το άθλημα Κικ Μποξ έχει δανειστεί πολλά απο τα λακτίσματα του Τάε Κβον Ντο αλλά όμως περιέχει και λακτίσματα πολύ χαμηλά (THAI boxing).
Κατά την διάρκεια του αγώνα, Απαγορεύονται τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, στην πλάτη η γροθιά στο πρόσωπο (στο WTF), καθώς και οι λαβές.
Οι δύο αντίπαλοι φοράνε κάσκα, θώρακα, σπασουάρ (προστατευτικό για τα γεννητικά όργανα), επικαλαμίδες και γάντια, και μάχονται σε 3 γύρους των 3 λεπτών. Ανάλογα με το τί χτυπήματα κάνουν και πού χτυπάνε (1 πόντο για χτύπημα στο θώρακα, 3 πόντους για χτύπημα στο κεφάλι) παίρνουν πόντους. Από το 2006 μάλιστα, οι κανονισμοί προβλέπουν πως ακόμα και το μπλοκάρισμα χτυπήματος του αντιπάλου προσθέτει πόντους. Οι παραβάσεις από την άλλη, αφαιρούν πόντους. Τον αγώνα επιβλέπουν από κοντά ο διαιτητής και από μεγαλύτερη απόσταση οι κριτές.
Στο τέλος του αγώνα, νικητής είναι ο μαχητής με τους περισσότερους πόντους.

kick boxing1Το kickboxing είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Έλκει την καταγωγή του απ την ταυλανδέζικη πυγμαχία και είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο λόγω της πρακτικότητας του. Η προέλευση του είναι απ' την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική, και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα απ το καράτε ντο και το ταεκβοντό.

Στην δεκαετία του 1970 άρχισαν να διεξάγωνται οι πρώτοι αγώνες kickboxing, ενώ το 1977 ιδρύθηκε και η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, η World Kickboxing Association (WKA). Το αγωνιστικό kickboxing χωρίζεται στο ερασιτεχνικό kickboxing, στο οποίο οι αθλητές φοράνε προστατευτικά, και στο επαγγελματικό όπου δεν επιτρέπεται η χρήση τους.

Η μεγαλύτερη διοργάνωση του kickboxing σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το Κ-1. kick boxing2Την Ελλάδα στο επαγγελματικό kickboxing εκπροσωπεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης, ο οποίος με τις νίκες του στο Ιαπωνέζικο και στο Αυστραλιανό Κ-1, έχει ενταχθεί ανάμεσα στους κορυφαίους kickboxers του κόσμου. Υπάρχουν πολλά αγωνιστικά στυλ στο kickboxing και διαβάθμιση σ'αυτά, το full contact, semi contact, light ή medium contact, body contact και τα low kicks. Επίσης υπάρχουν πολλά αθλήματα που σχετίζονται με το kickboxing και ποικίλουν ανάλογα με την χώρα προέλευσης τους. Το πιο γνωστό απ'αυτά είναι το Μούι Τάι, ή Τάι μπόξινγκ, που είναι το εθνικό άθλημα της Ταυλάνδης και αποτελείται απ' το παραδοσιακό Μούι τάι, το Μούι μπόραν, και το αγωνιστικό. Οι τεχνικές της ταυλανδέζικης πυγμαχίας είναι ίδιες με αυτές του kick boxing με την διαφορά ότι στο Μούι Τάι επιτρέπεται η χρήση των αγκώνων και των γονάτων. Άλλο γνωστό στυλ του kickboxing είναι το Savate το οποίο προέρχεται απ την Γαλλία και οι τεχνικές του είναι σχεδόν ίδιες με αυτές του αμερικάνικου kickboxing.

Δυναμικά μισάωρα. 30' κίνησης και εναλλαγής ασκήσεων για όλο το συνεχόμενης σώμα χωρίς διάλειμμα. Για γρήγορα αποτελέσματα και οικονομία πολύτιμου χρόνου.

misawra

Καραισκάκη 28 & Πινδάρου 6, Πλατεία Ανάκασας

Άγιοι Ανάργυροι 13562

Σταθμός Προαστιακού: Πύργος Βασιλίσσης

Τηλ.: 210 2626149

info [at] 14wins.gr

Υπολογίστε τη σωματική σας μάζα, το λίπος, το μεταβολικό ρυθμό και τις θερμίδες σας.

 

ZUMBA® Το ZUMBA δημιουργήθηκε από τον Κολομβιανό χορευτή και χορογράφο Beto Perez. Το 1986, όταν πηγαίνοντας γιά να διδάξει σε μία τάξη aerobic, zumbaσυνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει τη κασσέτα με τη μουσική. Έτσι πήρε από το αυτοκίνητό του μία κασσέτα με τραγούδια latin που άκουγε, και αυτοσχεδιάζοντας, γεννήθηκε η ZUMBA! Oι συνεδρίες διαρκούν περίπου μία ώρα, όπου αργοί και γρήγοροι ρυθμοί εναλλάσσονται, και διδάσκονται από πιστοποιημένους καθηγητές. Η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα ZUMBA μας βοηθάει να τονώσουμε το καρδιοαναπνευστικό αλλά και το μυικό σύστημα, να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας και να κάψουμε λίπος(600-800 cal/hour). H μουσική προέρχεται από τις ακόλουθες μορφές χορού cumbia, salsa, merengue, mambo, flamenco, chachacha, reggaeton, soca, samba, χορός της κοιλιάς, bhangra, hip hop και tango. Oι ρυθμοί της μουσικής θα απογειώσουν τη διάθεσή σας και θα τονώσουν τη ψυχολογία σας! Σας περιμένουμε! JOIN THE PARTY!!!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των μυοσκελετικών παθήσεων (αυχενικό σύνδρομο, πόνοι ή τραυματισμοί στη μέση και τα header2γόνατα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδα κλπ). Επίσης, αυξημένη είναι η εμφάνιση σκολίωσης, κύφωσης και λόρδωσης κατά τη παιδική και εφηβική ηλικία. Η τάση που επικρατεί όλο και περισσότερο, στον τομέα της αποκατάστασης των μυοσκελετικών παθήσεων, είναι η ενεργητική αντιμετώπισή τους, η κινησιοθεραπεία.Δηλαδή, η βελτίωση μέσα από μία σειρά ασκήσεων που έχει σαν στόχο τη καλύτερη αιμάτωση των επίμαχων περιοχών, όπως και την ενδυνάμωση των μυών που βρίσκονται στις συγκεκριμένες περιοχές. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς ή κατά τη μετεγχειρητική περίοδο (θλάσεις, κάκωση ή ρήξη συνδέσμων, κάκωση ή ρήξη τενόντων κλπ). Παρακολουθώντας τις εξελίξεις της επιστήμης, στο γυμναστήριό μας αναλαμβάνουμε την αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης μυοσκελετικής πάθησης και αποκατάστασης μετά από τραυματισμό ή εγχείρηση. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να συζητήσουμε το πρόβλημά σας και να σας ενημερώσουμε αναλυτικά. Είμαστε στη διάθεσή σας.

Τώρα η Δυτική Αθήνα απέκτησε το δικό της Running club!

14wins Running club

Παρέχουμε:

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ(Ιατρικό & αθλητικό ιστορικό, εργομετρικός έλεγχος)
 • ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ(Προσωπικό προπονητικό πρόγραμμα με βάση το καθημερινό πρόγραμμα και τα ατομικά χαρακτηριστικά)
 • ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ(Συνεχής επικοινωνία με τον υπεύθυνο προπονητή ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά και με φυσική παρουσία)

Έλα μαζί μας να νιώσεις την εμπειρία του τρεξίματος

 • ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
 • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
 • ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

To SPI είναι μια ολοκληρωμένη μορφή προπόνησης για όλο το σώμα με σκοπό τη βελτίωση όλων των φυσικών παραμέτρων(αντοχή, δύναμη, ταχύτητα, ευκινησία, ευλυγισία). Απευθύνεται και προσαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης ασκούμενων, από τους πιο αρχάριους μέχρι και τους πιο προχωρημένους... έως και τους αθλητές.
Συνδυάζει επιλεγμένο ασκησιολόγιο διαφόρων μεθόδων άσκησης από κάθε αθλητικό χώρο ή άθλημα.
Ο εξοπλισμός διαφοροποιείται σε κάθε πρόγραμμα, το ίδιο και ο σκοπός του. Έτσι μπορούμε να έχουμε:
- λειτουργικές ασκήσεις χρησιμοποιώντας powerbags
- δυναμικές ασκήσεις χρησιμοποιώντας δράμια/kettlebells
- ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας και δυναμικής σταθεροποίησης του κορμού χρησικοποιώντας ιατρικές μπάλες/medicine balls
- ασκήσεις ευκινησίας και ταχύτητας χρησιμοποιώντας σκάλες ευκινησίας/agility ladders
- αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις χρησιμοποιώντας T-BOW®
- ασκήσεις εκρηκτικότητας, ευκινησίας και μυικής αντοχής χρησιμοποιώντας βαριά σχοινιά/heavy ropes/power ropes
- ασκήσεις με το βάρος του σώματος χρησιμοποιώντας ιμάντες/MILO-KIT

Έτσι λοιπόν ο ασκούμενος βρίσκεται σε μια συνεχή πρόκληση βελτίωσης των προσωπικών του ικανοτήτων.

Android App

14 logoΚατεβάστε τo app για booking στο γυμανστήριο.

Facebook

facebook-logoΚάντε like στο Facebook. Διαβάστε άρθρα, tips και πάρτε μέρος σε διαγωνισμούς.

YouΤube

YoutubeΣτο δικό μας κανάλι θα δείτε όλα τα video με ασκήσεις και διατάσεις.

Βρείτε μας στο χάρτη

mapΚαραισκάκη 28 & Πινδάρου 6
Άγιοι Ανάργυροι 13562
Τηλ.: 210 2626149
info[at]14wins.gr

Πληρωμή με κάρτα

visaΣτο γυμναστήριο μας δεχόμαστε visa, mastercard, american express, maestro, diners club, Vpay.